Redovna sjednica

Poslanici Skupštine Kosova danas nastavljaju proljećno zasjedanje redovnom plenarnom sjednicom na kojoj će članovi parlamenta imati vremena i za poslanička pitanja.

Među tačkama dnevnog reda su interpelacija premijera Ramusha Haradinaja na zahtjev poslaničkih grupa Demokratskog saveza Kosova i Samoopredjeljenja, a u vezi odluke Vlade o povećanju plata svih kategorija zaposlenih koji plate dobijaju iz budžeta i visini mjesečne plate za porodice iz šeme socijalne pomoći.
Poslanici će razmatrati i nacrte zakona o izmeni i dopuni zakona o strancima, o zaštiti od zračenja i o nuklearnoj sigurnosti.
Najavljeno je i razmatranje Nacrta zakona o opremi pod pritiskom i geološkoj službi Kosova.
Pokret Samoopredjeljenje tražio je i parlamentarnu raspravu u vezi kažnjavanja nekoliko njihovih aktivista.
Potpredsjednik Skupštine Kujtim Shala zajedno sa još šestoro poslanika zatražio je da se na ovoj sjednici razmatra izvještaj o 100 dana rada Vlade.
Na dnevnom redu su i razmatranje preporuka Komisije za ljudska prava, nestala lica i peticije u vezi fakturisanja električne energije potrošene u četiri sjeverne opštine na Kosovu.
Kako je predviđeno, poslanici će razmatrati preporuke Komisije za obrazovanje, nauku, tehnologiju, kulturu, omladinu, sport, inovacije i preduzetništvo o usvajanju liste devet članova Državnog savjeta kvaliteta.