Govori se da postoji i video snimak

Institut za forenziku u Prištini ima nekoliko snimaka, ali ih ni tužioci u Mitrovici ni poslije nedjelju dana od atentata nisu dobili. Tužilac u Prištini juče otkazao konferenciju za novinare

Beogradski tabloid "Kurir" piše da uporno ćutanje kosovskih organa o dosadašnjem toku istrage ubistva Olivera Ivanovića dodatno podgrijava sumnje da Priština nešto krije, prenosi portal "Indeksonline".

Uprkos najavi, juče nisu izneti rezultati analize snimaka sigurnosnih kamera sa mjesta likvidacije lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“.

Međutim, uprkos tome, Kurir nezvanično saznaje da Institut za forenziku u Prištini ima nekoliko snimaka, ali ih ni tužioci u Mitrovici i poslije nedjelju dana od atentata i dalje nemaju.

- Jedan od svjedoka dao je iskaz o čovjeku koga je video da pali ovaj automobil. Prema opisu koji je dao policiji, „opel astru“ je zapalio muškarac srednjeg rasta, koji je imao kapuljaču preko glave. Svjedok tvrdi da se poslije paljenja udaljio u pravcu sela Suvi Do - otkriva izvor Kurira koji je upoznat sa istragom.

Javnost je juče iz kancelarije glavnog kosovskog tužioca Shyqrija Sule, umjesto informacija o napretku u istrazi, dobila šokantnu vijest - da konferencije neće biti, niti je bila planirana. Mediji su ranije preneli najavu upravo tužioca Sule da će u ponedjeljak saopštiti rezultate dosadašnje istrage ubistva Ivanovića i njegovo objašnjenje da će se informacije odnositi na snimke nadzornih kamera, detalje o zapaljenom automobilu „opel astra“, forenzičke dokaze i izjave šestoro saslušanih svjedoka. Naknadno je uslijedila informacija da će ministarstvo pravde preko Eulexa Srbiji dostaviti informacije koje posjeduje o Ivanovićevom ubistvu.

Ekipa Kurir TV bila je na licu mjesta i uradila rekonstrukciju koliko je ubici trebalo od mjesta zločina do lokacije na kojoj je pronađen zapaljeni automobil kojim je pobjegao.

Automobil koji je pronađen bio je bez tablica, a nije poznato da li se u njemu nalazio i pištolj koijm je izvršeno ubistvo.

Rekonstrukciju pogledajte OVDJE.