Policija Kosova poduzela sve potrebne mjere

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće na Kosovu gdje će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od rijeke Ibar.

Vučić će tokom boravka u Sjevernoj Mitrovici položiti vijenac na mjesto ubistva Olivera Ivanovića, prenosi RTK2.

Kako se navodi, Vučić će posjetu početi obilaskom manastira Banjska, nakon čega će se na Tehničkom fakultetu u Sjevernoj Mitrovici sastati sa srpskim zvaničnicima na Kosovu.

Predsjednik Srbije će u popodnevnim satima obići i Laplje Selo, gdje će u Domu kulture razgovarati sa građanima.

Zamjenik direktora regionalne policije Kosova za Sjevernu Mitrovicu, Besim Hoti je za portal "Indeksonline" izjavio da su povodom posjete predsjednika Srbije Kosovu poduzete sve potrebne mjere, te dodao da nema nikakve indicije za destabilizaciju situacije.

"Sve potrebne i neophodne mjere su preduzete. Za sada je sve u redu i nema indikacije destabilizacije situacije", rekao je Hoti za "Indeksonline".

Inače, predsjednik Srbije je posjetu Kosovu najavio u utorak, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije koja je uslijedila poslije ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Ivanović je ubijen iz vatrenog oružja kada je na njega pucala za sada nepoznata osoba. Ubijen je sa šest metaka ispred sjedišta stranke čiji je bio lider.