Političari s Kosova Rada Trajković i Slaviša Ristić tvrde da je prava vlast na Kosovu Milan Radojičić, a ne izabrani predsjednici opština.

Bivša poslanica u Skupštini Kosova Rada Trajković izjavila je da je javna tajna da vlast u Sjevernoj Mitrovici ima Milan Radojičić, vlasnik kafane "Grej" u kojoj se "odlučuje o svemu" i u kojoj se sastaju srpski političari. Isto je navela gostujući na TV N1.
"Javna je tajna da suštinsku vlast na severu Kosova sprovodi Milan Radojičić, koji u međunarodnoj zajednici važi za čoveka iz mafije, a da vlast ne sprovode zvanično izabrani predsednici opština", rekla je za list "Danas" Trajković.
Ona je rekla da Radojičić "mrači i oblači, određuje dobro i zlo", i da od njega sve zavisi - postavljanje direktora, odlučivanje o tenderima, ali i formiranje vlade Kosova.  
Po riječima Trajkovićeve, Radojičić je pregovarao sa premijerom Kosova Ramushem Haradinajem ko će biti ministar, a ko državni sekretar, kao i da je on izabrao predstavnike u srpkim opštinama.  
Rada Trajković očekuje, da predsjednik Aleksandar Vučić prilikom predstojeće posjete Kosovu objasni da li će izolovati ljude koje predvodi Radojčić.  
Samostalni poslanik u Skupštini Srbije iz Zubinog Potoka Slaviša Ristić podsjetio je da je Radojičić na sred ulice išamarao predsjednika opštine Sjeverna Mitorvica Gorana Rakića.  
"Rakić i zvaničnici koji su izabrana vlast imaju samo zadatak da sprovode naloge SNS i da se pojavljuju u izbornoj kampanji. Sve ostale odluke koje se tiču njihove nadležnosti i života ljudi donosi neformalna grupa. Ne znam Radojičića lično, niti sam se ikada sreo sa tom osobom, ali slušajući ljude koji šapuću po Mitrovici zaključujem da je on prava vlast na Kosovu", rekao je Ristić.  
Bivši poslanik Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić podsetio je da se predsjednik Aleksandar Vučić, poslije izbora na Kosovu zahvalio Goranu Rakiću i Radojičiću. 
List navodi i da prištinski mediji pišu da je Milan Radojičić kum kontraverznog biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića, koji je bio uhapšen zbog sumnje da je organizovao nerede na Kosovu 2011.  
Radojičić i Veselinović bili su na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal 2012. godine, zbog sumnje da su prisvojili 32 vozila Hipo-Alpe Adrija lizing. Oslobođeni su optužbi 2016. godine.