Traga se za vlasnikom

Policija Kosova ima informacije o porijeklu vozila iz kojeg je pucano na lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

To je izjavio generalni direktor Policije Kosova Shpend Maxhuni ne iznoseći mnogo detalja. Maxhuni je rekao da imaju dovoljno informacija da se traga za vlasnikom vozila.

"Vozilo je bilo bez registarskih tablica, ali smo uspjeli da obezbjedimo dovoljno informacija o porijeklu i vlasniku vozila. Ne mogu da dam više detalja, ali informacije koje imamo su dovoljne da se traga za vlasnikom vozila", kazao je Maxhuni na konferenciji za medije poslije sjednice Savjeta za bezbjednost Kosova.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare u Prištini rekao da automobil nije imao registarske tablice, ali da je policija uspjela da dobije informacije potrebne za utvrđivanje porijekla vozila i identificira njegovog vlasnika.

Šef operative Policije Kosova za region Sjever Kosova Željko Bojić izjavio je ranije danas da su na mjestu ubistva Ivanovića pronađeni dokazi koji će policiji pomoći u rasvjetljavanju slučaja.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima Olivera Ivanovića, nakon obdukcije, prevezen je u sjedište Građanske inicijative u Mitrovici, odakle će sutra biti otpremljen u Beograd, gdje će biti obavljena sahrana na Novom groblju.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega jutros pucano u Mitrovici.

Nalazi obdukcije su pokazali da je Ivanović pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka".

Podjestimo, ranije jutros automobil marke Opel Astra, kojim su pobjegle ubice Olivera Ivanovića pronađen je na udaljenosti od oko jednog kilometra od mjesta zločina, i to ispred albanskih kuća na granici sa srpskim naseljem.

Potpuno izgorjelo vozilo ostavljeno je gotovo tri ulice dalje, u ulici Vojvode Putnika. Ovaj dio Mitrovice, koji se nalazi na putu ka mjestu Suvi Do podjednako koriste i Albanci i Srbi.

Kako su pisali mediji, zbog stanja u kojem je automobil, još uvijek je neizvjesno da li će biti pronađeni otisci.

Na Olivera Ivanovića napadači su pucali sa ulice, a zatim pobjegli automobilom marke Opel Astra, koji su zapalili.

Napadači su pucali iz pištolja sa prigušivačem.