Što prije rasvjetliti okolnosti

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi oštro je osudio ubistvo čelnika inicijative "Sloboda demokratija pravda" (SDP) Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović je podlegao ranama nakon napada vatrenim oružjem u 8.15 časova po lokalnom vremenu ispred njegove kancelarije u Sjevernoj Mitrovici.
"Pozivam organe reda da što prije rasvjetle okolnosti ubistva i da počinioce izvedu pred lice pravde", kazao je prvi čovjek Kosova.
Hashim Thaçi je apelovao kod građana svih zajednica na sjeveru zemlje da sarađuju sa nadležnim organima kako bi se ovaj slučaj rasvjetlio.
Oštra osuda ubistva Ivanovića stigla je i iz Vlade Kosova koja je istakla da je nasilje neprihvatljivo bez obzira od koga dolazi i protiv koga je usmjereno.
"Vlada Republike Kosova smatra da čin ubistva Olivera Ivanovića dovodi u izazov vladavinu zakona i svaki napor za uspostavljanjem reda na cijeloj teritoriji Kosova", navodi se saopštenju.
Vlada Kosova poziva građane na saradnju sa nadležnim organima u rasvjetljavanju ovog slučaja, a od bezbjednosnih organa se zahteva da se počinioci zločina izvedu pred pravdu.