Među povređenima i jedan policajac

Iako je Božić u svom najdubljem smislu praznik mira i ljubavi, Badnji dan u Sjevernoj Mitrovici danas protiče uz najmanje dvije tuče u kojima su oba puta intervenisale interventne jedinice Policije Kosova.

Portal "KoSSev.info" nezvanično saznaje sa više izvora i sa lica mjesta da ima povređenih, među njima i najmanje jedan pripadnik Policije Kosova, prenosi RTK2.

"Međutim, potvrdu ove informacije do objavljivanja vijesti, uprkos tome što je od prve tuče prošlo više sati, nismo uspjeli da dobijemo u Policiji Kosova", javlja KoSSev.

Do prve tuče došlo je danas ranije popodne kada je, prema nepotvrđenim informacijama, iz nekoliko policijskih izvora, kao i od više svjedoka, grupa mladića napala najmanje dvojicu i nanela im tjelesne povrede, u diskoteci "Sfens" , nekadašnja Crna dama, koja se nalazi u glavnoj mitrovičkoj ulici.

Druga tuča izbila je rano večeras ispred kafića "Princip", koji se takođe nalazi u centru grada.

U oba slučaja intervenisala je Policija Kosova. Najmanje jedan pripadnik Policije Kosova je povređen, a, prema informacijama kojima KoSSev raspolaže, ne može se isključiti mogućnost da je u pitanju i starešina.

Portparol Policije Kosova Baki Kelani u kratkoj pisanoj poruci za KoSSev, pozivajući se na informacije svojih kolega sa Sjevera, naveo je, međutim, sljedeće:

"Poštovani, prema DRP Mitrovica-Sjever, u ovim momentima oni nemaju nikakve informacije o bilo kakvoj tuči u zoni njihove odgovornosti".