Tokom posljednja 24 sata

Tokom posljednja 24 sata Policija Kosova izrekla je 443 prekršajne kazne, uhapsila devet lica osumnjičenih da su učestvovala u različitim krivičnim djelima, dok je zaplenjeno četiri komada oružja. U saobraćajnoj nesreći u regionu Gnjilana jedna osoba je smrtno stradala. U Južnoj Mitrovici, u saobraćajnoj nesreći takođe, povređena je ženska osoba - pješak kada je na nju kolima naleteo vozač. U regionu Peći kod kosovskog Albanca u autu pronađeni su kokain i marihuana. Zabilježen je i slučaj napada na policajca. Ipak, u policiji - u saopštenju za javnost ocjenjuju da praznični sati do sada uglavnom protiču mirno i bez većih incidenata.

Dogodila su se tri slučaja zadobijanja povreda od zalutalih metaka, te očekivano, i povreda nastalih usled neadekvatne upotrebe pirotehničkih sredstava zbog čega je u jednom slučaju došlo i do požara. Bilo je i nekoliko slučajeva oštećenja imovine, napada i saobraćajnih nezgoda.

Na Sjeveru Kosova zabilježen je i slučaj porodičnog nasilja kada je jedan muškarac u Leposaviću, uprkos sudskoj zabrani, pretio ženskoj osobi i oštetio vrata. Policija traga za osumnjičenim.  

Policija Kosova sprovodi poseban operativni plan tokom novogodišnjih praznika sa fokusom na gradske trgove i mjesta proslava, kao i na sam saobraćaj.