CIK trenutno čeka na obradu svih materijala

Centralna izborna komisija je već obradila 100 odsto glasova na svim biračkim mjestima na Kosovu. Međutim, ovi rezultati nisu obuhvatili uslovne glasačke listiće, one poslate poštom i glasove osoba sa posebnim potrebama. Njihovo prebrojavanje očekuje se u četvrtak, ili petak, kaže za Express član CIK-a iz Demokratske partije Kosova, Ilir Gashi, prenosi portal "Kossev.info"

Gashi je izjavio da CIK trenutno čeka na obradu svih materijala iz procesa regularnog glasanja. Zatim će stranke i kandidati političkih subjekata moći da podnesu svoje žalbe u vezi sa procesom glasanja. A kada sve bude završeno, kaže Gashi, brojaće se uslovni glasački listići.

"Čekamo na obradu svih materijala, a nakon čega bi trebalo da se završe i rokovi za žalbe. Žalbe zavise od onoga što IPŽP predloži. Ukoliko ne završimo proces žalbi, ne možemo nastaviti sa uslovnim glasovima. To u potpunosti zavisi od žalbi i koliko brzo će IPŽP odgovoriti. Ukoliko ih ne bude mnogo, u roku od 4-5 dana nastavljamo. Ukoliko sve prođe kako treba, čekamo na četvrtak, ili petak," rekao je Gashi za Express.