Broje se glasovi na Kosovu

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu obilježili su veoma uski rezultati u velikim gradovima.

Na osnovu preliminarnih izbora Centralne izborne komisije (CIK), dosadašnji gradonačelnik Prištine iz redova Samoopredeljenja Shpend Ahmeti odneo je samo 307 glasova više od njegovog protivnika Arbana Abrashija iz Demokratskog saveza Kosova.
Mytaher Haskuka, kandidat Samoopredjeljenja u Prizrenu, osvojio je 329 glasova više od protukandidata iz redova Demokratske partije Kosova Shaqira Totaja.
U ovim slučajevima, uslovni glasovi i glasovi poštom mogu da promjene rezultat.
Shaban Shabani iz Demokratske partije Kosova dobio je samo 41 glas više u Dragašu, od Selima Kryeziua.
Pokret Samoopredeljenje dobio je i Kamenicu - gradonačelnik će biti Qendron Kastrati.
Demokratska partija je izgubila i Orahovac, gdje je pobjedu odnio kandidat Alijanse za budućnost Kosova, Smail Latifi, za 286 glasova više.
Mimoza Kusari Lila izgubila je Đakovicu i tu opštinu dobio je takođe kandidat Alijanse za budućnost Kosova Ardian Gjini. Ta partija je pobjedila i u Klini, Obiliću i preuzela rukovodstvo od Demokratskog saveza u Suvoj Reci.
Demokratska partija je izgubila i Vučitrn, gdje je pobjedu ovog puta odneo Xhafer Tahiri iz Demokratskog saveza Kosova. Demokratska partija potvrdila je rukovodstvo u Štimlju, Uroševac, Kačaniku.
Pobjedu je potvrdio Agim Bahtiri u Južnoj Mitrovici ispred Alijanse novo Kosovo.Demokratski savez Kosova potvrdio je rukovodstvo u Gnjilanu, Istoku, Podujevu.