Demantovalo pisanje pojedinih srbijanskih medija

Ministarstvo ponovo potvrđuje duh dobrih odnosa između Republike Kosovo i Republike Gvinneje i poziva se samo na zvaničnu komunikaciju između dveju država, odnosno na verbalnu notu o priznavanju ove države od 11. januara 2011. godine

Ministarstvo inostranih poslova Kosova demantovalo je pisanje pojedinih srbijanskih medija da država Guinnea Bissau nije priznala nezavisnost Kosova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz MIP-a je saopšteno da je danas uočeno da su pojedini srbijanski mediji, što je kasnije citirano i u kosovskim medijima, naveli da navodno država Zapadne Afrike - Republika Guinnea Bissau "nije priznala nezavisnost Republike Kosovo".

Ministarstvo ponovo potvrđuje duh dobrih odnosa između Republike Kosovo i Republike Gvinneje i poziva se samo na zvaničnu komunikaciju između dveju država, odnosno na verbalnu notu o priznavanju ove države od 11. januara 2011. godine.

"MIP Kosova se na sastancima na visokom nivou, održanih sa predstavnicima ove zemlje, u načelu složilo o uspostavljanju diplomatskih odnosa između dveju zemalja, kako bi se ojačali i na dalje proširili odnosi između dveju zemalja i dvaju naroda. Republika Guinnea Bissau glasala je i za članstvo Republike Kosovo u Međunarodnu frankofonsku organizaciju, na čemu smo im zahvalni", navodi se u saopštenju MIP-a Kosova.