Još jedan korak ka pobjedi

Demokratska partije Kosova potpisala je koaliciju sa Turskom demokratskom partijom Kosova (KDTP) kako bi nastavili zajedničko upravljanje u Prizrenu u naredne četiri godine sa gradonačelnikom Shaqirom Totajem.

Sporazumu potpisanom u Prizrenu su prisustvovali predsjednik PDK-a, Kadri Veseli i predsjednik KDTP-a, Mahir Yagcilar, obavjestili su iz PDK-a.

"Koalicija koja je danas postignuta između Demokratske partije Kosova i Turske demokratske partije Kosova (KDTP), radi zajedničkog upravljanja Prizrenom u naredne četiri godine je još jedan korak u ovjeravanju pobjede 19. novembra. Ovim sporazumom, uokviren je politički mozaik ovog prelijepog grada. Shaqir Totaj će biti gradonačelnik Prizrena, bez obzira na političke stranke i etničku pripadnost", rekao je šef PDK, Kadri Veseli.

Kandidat PDK za gradonačelnika Prizrena, Shaqir Totaj, rekao je da sporazum sa KDTP-om u Prizrenu demonstracija njegovog pristupa kao narednog gradonačelnika Prizrena kako bi radio sa svima i za sve jer je Prizren jedan multikulturalni grad i sinonim suživota između zajednica.

S druge strane, šef KDTP-a Mahir Yagcilar je rekao da je koalicija sa PDK-om tradicionalna i da će se nastaviti za dobrobit svih građana Prizrena.

Sada, u utrci u drugom krugu, PDK u Prizrenu je sklopila koaliciju sa predstavnicima svih zajednica, kako bi uključili u narednom sazivu sve predstavnike zajednica koji žive u Prizrenu.