Proslava Mitrovdana u Mitrovici

Direktor takozvane kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić je, prisustvujući svečanosti proslave Mitrovdana u sjevernoj Mitrovici zapretio i rekao da su Srbi i Srbija spremni da se bore za Kosovo kako bi odbranili, kako je rekao, "ono što je naše", piše list "Zëri".

"Odavde iz centra Mitrovice želim da poručim da dok god smo spremni da se borimo za ono što je naše, to naše nije i neće biti izgubljeno. I dok god smo spremni da se borimo nikada nećemo biti poraženi, a mi odavde iz Mitrovice želimo da to čitava Srbija čuje – mi jesmo spremni da se borimo zato što mi jesmo svoj na svome", rekao je Đurić u obraćanju prisutnima na trgu Šumadija.

"Mitrovica je grad koji uživa poštovanje, ljubav i povjerenje čitave Srbije, zato što čitava Srbija zna da se Mitrovica kao grad nalazi na braniku naših nacionalnih i državnih interesa", poruka je direktora takozvane Kancelarije za Kosovo, Marka Đurića, sa proslave Mitrovdana, prenosi portal "Kossev.info".

"Ovdje je svaki dan u godini dan borbe za opstanak, dan borbe za očuvanje našeg nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta, dan borbe za očuvanje naših državnih i nacionalnih institucija", dodao je.

On očekuje i da će narod na Kosovu u budućnosti nastaviti da se čuva, bori i da bude, kako je rekao, ponos i dika čitave srpske nacije.