Boraviće 17. novembra

Premijer Kosova Ramush Haradinaj boraviće iduće nedjelje u Briselu na zasjedanju Savjeta za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Evropska unija - Kosovo, ali zasad nema znakova da bi u skorije vrijeme mogao da se obnovi dijalog Beograd - Priština o normalizaciji odnosa.

Ovo su agenciji Beta preneli izvori u Evropskoj komisiji u Briselu koji su naveli da Haradinaj dolazi 17. novembra, dan pošto će se održati zasjedanje Savjeta za SSP EU-Srbija.

Očekuje se da 15. novembra na redovni uzvratni sastanak s čelnicima NATO-a u Briselu dođe predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ali su izvori u EK rekli da, po sadašnjim informacijama, nije predviđeno da se on susretne i s nekim od visokih zvaničnika EU.

Zvaničnici u Evropskoj komisiji su dodali da su u toku "izvesni kontakti" Brisela, Beograda i Prištine, ali da nema naznaka nove runde dijaloga.

Predsjednik Vučić je nedavno izjavio da prije nove runde pregovora s Prištinom, na Kosovu treba da počne sprovođenje dijela Briselskog sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.