Bratstvo i jedinstvo na terenu

Godinama na sjeveru Kosova postoji organiziovana kriminalna grupa koja krade vozila i za njihov povratak od vlasnika traži velike količine novca.

Emisija "Udhëve" na RTK, u istraživanju "Banda e Popit" je objavila imena pripadnika ove mreže i ona su:

Bojan Perzhić poznat pod nadimkom Prža, Marko Tulumbić, Pedra Vukosavljević poznat pod nadimkom Pedža, Milan Delović, Milutin Pavlović, Slaviša Stanisavljević, Roberto Leandri, Dušan Slavić i Milan Mahajlović poznat pod pseudonimom Popi.

Ovaj posljednji pominje se i kao šef ove mreže.

Ekipa ove emisije je istraživala slučajeve u kojima se sumnja da je Milan Mihajlović uključen.

Prema podacima Državnog tužilaštva, primjećeno je da je protiv Milana Mihajlovića podignute nekoliko optužbi koje se odnose na uništenje ili oštećenje imovine, prijetnje i lake tjelesne povrede drugim licima. Protiv njega je podignuta optužnica koja se odnosi na posljednji rat na Kosovu.

Kako njegova desna ruka koji se smatra šefom krađe vozila je Dušan Slavić. Za razliku od njegovog šefa, Slavić se tereti za više slučajeva. On  je pod istragom zbog krađa, oštećenja imovine, mito, transport oružja, krivotvorenje dokumenata i neke druge slučajeve.

Postojanje ove grupe, ne negira niti zamjenik direktora Policije Kosova za region Sjeverne Mitrovice, Besim Hoti.

"Jasno je da je krađa automobila je pojava kao izuzetno negativan fenomen kriminalnih grupa Albanaca i Srba. Izvanredna saradnja između kriminalnih grupa na temu krađe vozila ne govorimo jer ne govorimo o određenom lokalitetu. Govorimo o kretanju grupa na različitim lokacijama i razmjenu saradnje sa ukradenim automobilima i naravno to nije nikakva tajna", rekao je Hoti za RTK.