Oni koji flertuju snosiće zakonske posljedice

Premijer Kosova Ramush Haradinaj je istakao da će svi oni koji flertuju i zatvaraju oči pred ekstremisitma snositi zakonske posljedice

Treba označiti kraj flertovanju sa nosiocima ekstremizma, koje vodi ka terorizmu, poručio je premijer Kosova Ramush Haradinaj sa okruglog stola o temi “Borba protiv nasilnog ekstremizma i radikalizma, koji vode ka terorizmu”, javlja Anadolu Agency (AA).

Premijer Haradinaj je istakao da će svi oni koji flertuju i zatvaraju oči pred ekstremisitima biti gonjeni.

“Onaj ko nije bio na visini svog zadatka dovodi u opasnost svoju zemlju i zato mora imati zakonskih posljedica. To je suština onoga što može i treba da se desi nadalje. Ovakav pristup je prioritet, ovo pitanje je osjetljivo jer se odnosi na bezbjednost, na opasnosti i podrazumijeva da niko ko ima zakonski mandat, ne može ni da zatvara oči, ni da bude tolerantan”, kazao je Haradinaj.

On je naglasio da se mora ozbiljno raditi na sprečavanju bilo kakvog širenja ekstremnih ideologija, koje imaju potencijal da prerastu u terorizam i koje imaju potencijal da pokrenu građane Kosova na radikalizam ili terorizam. Po njemu, velika pomoć toj borbi može se pružiti kroz konsolidovanje demokratije, konsolidovanje vlasti i povećanje povjerenja u institucije.

“Kosovu je potreban ozbiljan plan za tretiranje onih koji su sada uključeni ili su bili uključeni u ekstremne aktivnosti, aktivnosti na stranim ratištima, kao i za njihovu integraciju kako bi Kosovo bilo sigurno od opasnosti koje mogu doći”, kazao je Haradinaj.