Završni skup u gradu na Bistrici

Ispred hiljade građana Prizrena u završnom skupu kampanje, predsjednik Demokratske partije Kosova, Kadri Veseli istakao je da su se danas okupili za početak velikih promjena sa Shaqirom Totajem iz Prizrena do Mitrovice sa Valdetom Idrizijem.

Lider PDK je dodao da će koračiti hrabro napred ka razvoju, modernizaciji i ojačanju države Kosova. On je rekao da put PDK je samo naprijed i nikako neće dozvoliti vraćanje unazad.

"PDK je spremnija nego ikad da ima povjerenje građana, da ispunjava njihove zahtjeve i čini ih ponosnim za njihovu državu. Radićemo uporno na reformama u zemlji, učinićemo je državom koja će imati svoje proizvode, gdje će biti zapošljavanja, gdje će vladati pravna država i gdje će imati integracije", rekao je Veseli.

Kandidat za predsjednika Prizrena iz redova PDK, Shaqir Totaj ubeđen u pobjedu 22. oktobra čestitao je građanima Prizrena ovu pobjedu.

Totaj oduševljen velikim brojem prisutnih građana u Prizrenu obećao je da će učiniti Prizren najljepšim gradom između tri glavnih gradova Prištine, Skoplja i Tirane.

U završnom skupu PDK građane je pozdravio i potpredsjednik vlade Kosova Enver Hoxhaj, koji je istakao da građani vjeruju partiji nezavisnosti Kosova koja je gradila državu i njene gradove.