U Bošnjačkoj mahali

Maloljetnik srpske nacionalnosti lakše je povređen sinoć oko 18 časova, u višenacionalnom naselju Bošnjačka mahala, u Sjevernoj Mitrovici. Prema njegovoj izjavi, navodno su ga napala dva takođe maloljetnika, potvrđeno je za KoSSev u Policiji Kosova. Ranije u istom dijelu grada održan je protest građana albanske nacionalnosti.

"U izjavi Policiji Kosova mladić je naveo da su ga navodno napala dva lica bošnjačke nacionalnosti, što su posvjedočili i albanski mladići, takođe maloljetnici," kazao je u izjavi za KoSSev zamjenik komandira Policije Kosova za region Sjever, Besim Hoti.

S obzirom na to da su sva lica maloljetna, istragu u ovom slučaju preuzela je regionalna istražna jedinica za rad sa maloljetnicima.

KoSSev nezvanično saznaje da se sva lica međusobno poznaju.

U Bošnjačkoj mahali je ranije jučer održan i kraći protest mahom lica albanske nacionalnosti, pred prostorijama Administrativne kancelarije Sjeverne Mitrovice. Oni su protestovali zbog incidenata fizičkog nasilja u ovom dijelu grada i nezaposlenosti, takođe je informacija koju su potvrdili u Policiji Kosova.

Protest je ranije prijavljen policiji i protekao je mirno.