Pronađeni su na četiri mjesta

Ostaci tijela pronađeni su tokom jučerašnjih iskopavanja u selu Suvi Do u Mitrovici, koja su vršena u potrazi za ostacima tijela nestalih lica u posljednjem ratu na Kosovu, kazao je za "Kosovapress" predsjednik Udruženja nestalih u Mitrovici, Bajram Qerkini.

Prema njegovim riječima, ostaci tijela pronađeni su na četiri mjesta, ali se ne zna da li pripadaju tijelima koja su ranije pronađena, ili su novi ostaci.  

"Tokom iskopavanja pronađeni su dijelovi tijela na četiri različite lokacije na ovom mjestu, ali nije poznato da li su to novi ostaci, ili pripadaju tijelima koja su ranije pronađena. Ovo je dodatna briga za članove porodice, jer nakon rezultata Instituta može da se dogodi da ponovo budu pozvani zbog novih ostataka tijela koja su im već predata", rekao je Qerkini.

On je rekao i da će ovo najbolje utvrditi sudska medicina. Prema njegovim riječima, zbog situacije na terenu, iskopavanja koja su trebala da se završe u srijedu, biće nastavljena i danas.

Na ovom mjestu, nakon rata, vršena su iskopavanja tri puta i pronađena su 105 tijela koja su identifikovana i predata porodicama, ali su postojale sumnje da ova lokacija nije dobro istražena.