Mještani uznemireni

U toku noći nepoznata lica su u Vrbovcu nadomak Klokota ispisala grafite UÇK I UÇK WELCOME KOSOVA. Mještani Vrbovca i obližnje Mogile uznemireni su ispisivanjem ovih grafita i smatraju da je ovo još jedan vid provokacije i zastrašivanja nealbanskog stanovništva u blizini Klokota.

"Ovo je besmisleno, već 17 godina imamo muke ovdje'', kaže Srba Rakić iz Vrbovca.

"To je samo provokacija i ništa drugo, to mogu samo da urade huligani koji ovuda prolaze", smatra Zoran Simić, mještanin Vrbovca.

"To je zastrašivanje srpskog naroda, nije svejedno, žele da proteraju Srbe sa Kosova, to je, drugo ništa'', kaze Slobodan Jovanović.

"Policija je obavila uviđaj, fotografisala natpise i pokušava da pronađe počionice", ističe komandir policijske stanice u Klokotu Boban Todorović.

"Urađen je izvještaj, slike su prosleđene regionalnoj operativi i izdao sam saopštenje da pokušaju da otkriju ko je to uradio, s obzirom da žalbe od strane građana nismo dobili, dakle, nikakvih prijava nije bilo. Patrola je trenutno na terenu i radi na prikupljanju informacija kako bismo saznali nesto više o tome", rekao je Boban Todorović.

U selu Vrbovac danas živi oko 620 stanovnika, dok je prije 99 godine taj broj bio mnogo veći.

Tatjana Slavić, RTK2