Cijelo osoblje do februara naredne godine

Vlada Kosova okupila se jučer i između ostalog odobrila nacrt zakona o sprečavanju sukoba interesa u vršenju javne funkcije.

Ministar pravosuđa Abelard Tahiri rekao je da se ovim Nacrtom zakona pružaju odgovarajući zakoni u borbi protiv negativnih pojava, borbe protiv korupcije i sukoba interesa. U međuvremenu, na ovom sastanku je odlučeno da će Ministarstvo kulture na kraju biti premješteno u Prizren. Lokacija još nije određena, ali ministar Kujtim Gashi ima dvije mogućnosti.

Zove se kulturni grad kulturnog nasljeđa, festivala i turizma, a za sve ove epitete zaslužuje da u svom krilu ima i ministra kulture.
Ministar Gashi je čestitao svim građanima za ovu vladinu odluku. Premještanjem ovog resora u Prizrenu, posao i napredak neće nedostajati.

Za sada će ovdje biti premješten dio ministarstva, a cijelo osoblje do februara naredne godine. Iako lokacija na kojoj se nalazi ministarstvo za kulturu još nije objavljena, RTK saznaje da postoje dvije lokacije, jedna u naselju Bylbyldere, a druga u Šadrvanu.

Obje lokacije su objekti u zaštićenom području.