Obraćanje u Skupštini Kosova

Emilija Redžepi, poslanica ispred Nove demokratske stranke u Parlamentu Kosova je tokom obraćanja na današnjoj sjednici Skupštine zahvalila premijeru vlade na prostoru koji je ova vlada dala predstavnicima zajednica i njihovo učešće u vladi.

"Zahvaljujem se premijeru na prostoru koji je ova vlada dala predstavnicima zajednica i njihovo učešće u vladi, kao i prijedlogu koji je prihvaćen da opština Rečane bude uvrštana u paket 9 opština koje će doći na glasanje u parlamentu. Također apelujem na pojedine poslanike da ne koriste jezik mržnje i vređanje na nacionalnoj osnovi, kao što se juče desilo u Parlamentu. Mi smo autohtoni narod, ustavne karegorije i imamo svoja ustavno zagarantovana prava", rekla je Redžepi i dodala:

"Vjekovima smo živjeli na ovim prostorima, živimo i živjećemo sa svima, dijeleći sve zajedničke probleme i izazove ove države. Takođe, zahtjevam od ministra infrastrukture da hitno reaguje na bezbjednost regionalnog puta Prizren - Rečane i demantujem sve one koji su mahali raznim dokumentima i papirima oko izgradnje tunela. Svi dobro znamo da za to nema novca", rekla je na kraju obraćanja za govornicom parlamenta Emilija Redžepi.