Tokom konferencije za medije

Premijer Kosova, Ramush Haradinaj, uvredio je novinara tokom konferencije za medije koju je održao nakon posjete Ministarstvu za infrastrukturu.

On nije odgovorio na pitanje novinara da američka ambasada, prema medijiskim izvještajima, neće podržati drugu verziju demarkacije, već je novinara nazvao neobrazovanim.

"Mnogo poštujem medije, ali mnogi od vas ne čitaju engleski, i ne znaju kako da razumiju ono što su oni rekli. Problem je vaš, nemam komentar. Danima izvještavate kako izvještavate, vjerujte - idite više u školu, vidite šta oni pričaju. Pročitao sam izjavu Amerikanaca i ono što vi kažete nije tako. Oni nigdje ne kažu - ne slažemo se sa ovim ili onim," rekao je Haradinaj, obraćajući se novinaru na konferenciji za medije.

UNK reagovalo na premijera Haradinaja: Budite kooperativni, ne uvredljivi

"Pratili smo sa zabrinutošću izjavu novog premijera i podsjećamo da je misija novinara da postavljaju pitanja kad god im je potreban odgovor, dok sadržaj pitanja ne može da kontroliše niko", piše u saopštenju za medije Udruženja novinara.

Udruženje novinara Kosova traži od premijera Ramusha Haradinaja da sarađuje sa novinarima, kao i da intenzivno radi na unaprijeđenju medijske saradnje.