Lider Srpske liste

Srpska lista je odlučila da uđe u institucije Kosova iz jednog razloga - da bi se borila za bolji život Srba na Kosovu, izjavio je lider te liste Goran Rakić.

"Nažalost, Srbi nisu mogli da biraju političke predstavnike Albanaca, ali ono što nas raduje je da ni Albanci nisu mogli da biraju političke predstavnike Srba", rekao je Rakić za televiziju Pink.

Prema njegovim riječima, prvi put poslije 1999. godine postoji situacija gdje će "srpski političari koji predstavljaju srpski narod biti ispred svog naroda".

"Do sad bila praksa da ti isti političari guraju narod ispred sebe i sada ćemo mi tu praksu promjeniti", rekao je Rakić navodeći da će se srpski poslanici boriti u skupštini za bolji život, odnosno bezbjednost, opstanak, bolji ekonomski položaj i povratak interno raseljenih lica na prostoru Kosova.

Govoreći o kritikama lidera opozicije Saše Jankovića, Boška Obradovića i Vuka Jeremića zbog odluke Srpske liste da uđe u kosovske institucije, Rakić je rekao da pomenuti opozicioni lideri nikad nisu bili na prostoru Kosova.

"Oni su možda čuli za Gazivode, ali ne znaju gdje se Gazivode nalaze, čuli su za Ranilug, Staro Gacko, Goraždevac, Štrpce, ali ako ih pitate da li na karti znaju da pokažu gdje su ta mjesta, vjerujte mi da neće biti u prilici niti će znati da to urade", tvrdi Rakić.

Lider Srpske liste uputio je poziv pomenutim opozicionim liderima da dođu na Kosovo i žive sa srpskim narodom i dijele njegovu sudbinu.

"Tek onda ćemo, možda, uvažiti njihove stavove, zahteve, prijedloge i savjete jer ovako, sjedeći u udobnim foteljama u Beogradu, a djeliti savjete ljudima koji se bore za goli opstanak, za opstanak Srba na prostoru Kosova, mislim da je neprimjereno i molim ih i pozivam da ne dijele lekciju nama dole", rekao je Rakić.

Na pitanje kakav rejting uživaju ti opozicioni lideri na Kosovu, Rakić je rekao da o tome govori podatak da je na proteklim predsjedničkim izborima Aleksandar Vučić dobio više od 85 odsto srpskih glasova, dok su svi zajedno pomenuti opozicioni lideri, na nivou statističke greške, dobili nešto više od jedan odsto glasova.