Ovako će izgledati nova vlada Kosova

U podjeli resora najviše je dobila PDK, ali najznačajnija ministarstva ipak idu u ruke Pacollija. Haradinajevoj alijansi samo dvije ministarske fotelje. Ministar iz bošnjačke zajednice Rasim Demiri biće na čelu Ministarstva regionalnog razvoja.

Najveći broj resora dobio je PDK. Njima je pripalo šest ministarstava i mjesto zamjenika predsjednika vlade, a ministri ispred PDK će se baviti finansijama, zdravstvom i evropskim integracijama.
Iako PDK ima najviše resora, najznačajnija ministarstva su u ruke Behgjetu Pacolliju, koji je ministar spoljnih poslova Kosova. Osim toga, u njegove ruke ide i policija, ministarstvo za ekonomski razvoj, ali i mjesto prvog potpredsjednika vlade.
Za prvog zamjenika premijera je izabran Behgjet Pacolli, dok su zamjenici predsjednika vlade Enver Hoxhaj (Demokratska partija Kosova), Fatmir Limaj (Incijativa za Kosovo), Dalibor Jevtić iz Srpske liste i Dardan Gashi iz liste Ibrahim Rugova.
Najmanji dio kolača, zapravo, dobila je stranka budućeg premijera Ramusha Haradinaja. Njima će prema sporazumu pripasti samo ministarstvo koje će biti nadležno za razvoj infrastrukture, ali i jedno posebno značajno - vojska. 
Srpska lista odlučila je da će ući u novu vladu Kosova, pa će ministar za povratak raseljenih biti kao i u prošloj vladi Dalibor Jevtić, a novi mandat dobio je i doskorašnji ministar za lokalnu samoupravu Ivan Todosijević. Novo ime u vladi je Nenad Rikalo, dosadašnji predstavnik Srpske liste u Centralnoj izbornoj komisiji. On će zauzeti mjesto ministra poljoprivrede, koje je ranije bilo obećano Pacolijevoj Alijansi.

Sastav vlade

Vlada Kosova na čelu sa premijerom Ramushem Haradinajem, čiji su zamjenici Behgjet Pacolli, Enver Hoxhaj, Fatmir Limaj, Dalibor Jevtić i Dardan Gashi imaće 21 ministarstvo:
Ministarstvo FSK: Rrustem Berisha
Ministarstvo infrastrukture: Pal Lekaj
Ministarstvo finansija: Bedri Hamza
Ministarstvo zdravstva: Uran Ismaili
Ministarstvo kulture, omladine i sporta: Kujtim Gashi
Ministarstvo evropskih integracija: Dhurata Hoxha
Ministarstvo pravde: Abelard Tahiri
Ministarstvo za inovacije i preduzetništva: Besim Beqaj
Ministarstvo rada i socijalnog staranja: Skender Reçica
Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije: Shyqeri Bytyqi
Ministarstvo trgovine i industrije: Bajram Hasani
Ministarstvo inostranih poslova: Behgjet Pacolli
Ministarstvo unutrašnjih poslova: Flamur Sefaj
Ministarstvo ekonomskog razvoja: Valdrin Lluka
Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja: Albena Reshitaj
Ministarstvo dijaspore: Dardan Gashi
Ministarstvo za zajednice i povratak: Dalibor Jevtić
Ministarstvo lokalne samouprave: Ivan Todosijević
Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva: Nenad Rikalo
Ministarstvo regionalnog razvoja: Rasim Demiri
Ministarstvo javne uprave: Mahir Jagcilar