Predsjednik Gradjanske inicijative SDP

Predsjednik Gradjanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) Oliver Ivanović izjavio je da je očekivano da Srpska lista podrži koaliciju oko Demokratske partije Kosova, čiji je kandidat za premijera Ramush Haradinaj.

On je za izdanje dnevnog lista "Danas" od petka naveo da je Srpska lista napravila nekoliko grešaka među kojima je to što nije vodila razgovore o tome kako će se buduća Vlada Kosova ponašati prema Srbima, već je čekala dogovor lidera Alijanse za budućnost Kosova i Alijanse novo Kosovo, Ramusha Haradinaja i Behgjeta Pacollija.

"Takođe, pogrešno je što su predstavnici Srpske liste od početka govorili 'nema razgovora sa Ramushem Haradinajem'. Oni ne bi više trebalo da sebe dovode takvu situaciju. Albanska strana na Kosovu je najviše glasova dala Haradinaju na minulim parlamentarnim izborima, dakle, ne može Srbija da bira s kime će od kosvskih Albanaca da razgovara", rekao je Ivanović.

Za predsjednika Skupštine Kosova juče je izbran kandidat koalicije oko PDK Kadri Veselji. Srpska lista podržala je taj prijedlog.