Koalicija LAAbroji posljednje dane

AKR Behgjeta Pacollija u četvrtak će se pridružiti koaliciji PAN, te će im omogućiti da istog dana izaberu predsjednika parlamenta Kadrija Veselija. Čak i sa ovim "pojačanjem" koalicija PAN neće moći da formira stabilnu vladu, jer neće imati više od 62 poslanika u Skupštini, piše danas list "Zëri", prenosi portal "Kossev.info".

Koalicija LAA (LDK-AKR-Alternativa) broji posljednje dane u ovom sastavu. Stranka Behgjeta Pacollija (Alijansa za novo Kosovo) zvanično će se u četvrtak (prekosutra) pridružiti PAN koaliciji i omogućiti im da tokom konstitutivne sjednice izaberu predsjednika parlamenta Kadrija Veselija.

Međutim, podrška koju će AKR dati PAN koaliciji neće pomoći da formira stabilnu vladu, koja vjerovatno neće imati više od 62 glasova u Skupštini, piše dalje "Zëri".

To je zato što će lider stranke Pacolli imati izvršnu dužnost, a na njegovo mjesto sjedeće Imet Rahmani iz LDK-a, zbog čega će AKR imati samo tri poslanika.

Takođe, zamjenik AKR-a Korab Sejdiu je više puta ponovio da on, čak i ako se njegova stranka pridruži PAN-u, neće glasati za druge kandidate. Tako da AKR teško da može da obezbjedi više od dva glasa za PAN koaliciju u Skupštini.