Četvrti pokušaj izbora predsjednika

Predsjedavajući konstitutivnom sjednicom parlamenta, najstariji poslanik Adem Mikullovci sazvao je za ponedjeljak četvrti nastavak konstitutivne sjednice koju će, kako su najavili, ponovo bojkotovati poslanici koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova (PDK).

Danas bi trebalo da bude održana sjednica Skupštine Kosova a na dnevnom redu je izbor predsjednika parlamenta i pet potpredsjednika.

Međutim koalicija PDK-AAK-NISMA najavili su da će bojkotovati i današnju sjednicu jer, kako su objasnili, nije bilo konsultacija svih političkih stranaka pred današnju sjednicu parlamenta.

Potpredsjednik Alijanse za budućnost Kosova, koja je dio koalicije okupljene oko PDK, Pal Lekaj rekao je za medije da predsjedavajući ide "iz greške u grešku" pošto ne poštuje poslovnik već sluša ono što mu nalažu iz pokreta Samoopredjeljenje, čiji je poslanik.

"Mi smo jasno stavili do znanja da bez konsultativnih sastanaka, bez sastanaka svih političkih stranaka koje su zastupljene u Skupštini nećemo učestvovati na sjednicama", kazao je Lekaj.

Prethodna tri pokušaja da se izabere predsjednik Skupštine Kosova nisu bila uspješna.