Počinioci i dalje na slobodi

Proteklo je četrnaest godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu na Kosovu. Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12) ubijeni su iz automatskog oružja 13. avgusta 2003. godine dok su se kupali u reci Bistrici, a njihovi drugovi Đorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogicević (12) i Dragana Srbljak (13) teško su ranjeni.

Krajem 2010. godine istražitelji Eulexa su obustavili istragu zbog nedostatka dokaza.
UNMIK je poslije napada u Goraždevcu saopštio da je "nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz 'kalašnjikova' na 50-ak djece i mladih, većinom Srba iz goraždevacke enklave".
Policija Kosova je u istrazi saslušala 75 svedoka, među kojima i ranjene u napadu, a pretresla je i 100 kuća.
Poslije napada predstavnici međunarodne zajednice obećali su da će "prevrnuti svaki kamen da pronađu počinioce", ali su ubice i danas na slobodi. Nije pomogla ni nagrada od milion eura koju je ponudio UNMIK.
Predsednik Kosova Hashim Thaçi je 2016. godine obišao spomenik ubijenim dečacima i položio cvijeće, i tada je rekao da se zaklinje da se nikada više neće ponoviti takvi zločini. Thaçi je takodje obećao da će raditi na tome da se svaki zločin rasvjetli i kazni, ali i da se utvrdi sudbina nestalih.