Međunarodna zajednica nezainteresirana

Premijer Kosova u tehničkoj vladi i lider Demokratskog saveza Kosova (LDK) je u svojoj objavi na Facebooku napisao da mnogima na Kosovu nije stalo do formiranja jake vlade koja se bori protiv kriminala.

"Demokratska partija Kosova, Samoopredjeljenje, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa kao inicijator i Srpska lista, u saradnji su i organizovano izglasali nepovjerenje vladi koju je vodio Demokratski savez Kosova. Oni ne vide interes da Kosovo ima vladu koja se bori protiv kriminala i osigurava ekonomski razvoj", napisao je Mustafa.
Mustafa primećuje da čak ni međunarodna zajednica nije zainteresovana za to.
"Čak i oni kojima su puna usta o borbi protiv korupcije i kriminala, zapravo su više zainteresovani za stabilnost, koju bi vodio i kriminal, nego za vladu koja se bori protiv kriminala. To je i razlog zašto se dogodilo to što se dogodilo", dodaje on.
Srpska lista trlja ruke jer će sada biti ključni faktor i oni u Beogradu, i u Skupštini i Vladi Kosova,  iskoristili su one koji su pozivali na velike odluke, ističe Mustafa.
"Ispostavilo se da su računi, ankete, savjeti sveznalica, i propagandni materijal bili pogrešni!"
On dodaje da je vodio jedinu poslijeratnu vladu i nad njom je vršeno neviđeno nasilje.
"Napadane su institucije, napadnuta je moja porodica i dom, prećeno je premijeru, nekoliko ministara je napadnuto. Javnost je ćutala. Ćutali su i organi reda", istakao je on.
"Ovih dana, oni koji organizuju sve te besramne zavere zahtjevaju da im se LDK pridruži kako bi formirali institucije, čak imaju obraza da okrive LDK da blokira procese", zaključio je Mustafa u tekstu.