Prije toga oslobođeni dužnosti raniji ministri

Premijer Isa Mustafa imenovao je četiri nova ministra u vladi koju predvodi. Odluka je doneta nakon što je ovaj premijer, kako se navodi u saopštenju - oslobodio dužnosti članove kabineta koji su uzabrani za poslanike u Skupštini Kosova.

Na dužnosti ministra više nisu - Enver Hoxhaj koji je bio na čelu kosovskog MSP-a, Avdullah Hoti koji je predvodio ministarstvo finansija, Memli Krasniqi iz ministarstva poljoprivrede, Hikmete Bajrami ispred ministarstva trgovine i industrije, Rasim Demiri koji je bio ministar bez portfelja, Kujtim Shala dojučerašnji ministar kulture, sporta i omladine, Arban Abrashi koji je bio na čelu ministarstva rada i socijalne politike, kao i Lutfi Zharku - koji je predvodio ministarstvo infrastrukture, piše portal "Kossev.info".

Prema odluci premijera, za ministra finansija imenovan je raniji zamjenik - Agim Krasniqi, za ministra kulture, omladine i sporta imenovana je Vlora Dumoshi, na Zharkuovom mjestu sada se nalazi njegov dojučerašnji zamjenik Hanefi Muharemi, a na Abrashijevom mjestu takođe je njegov zamjenik - Safet Kamberi.

Iz Mustafinog kabineta navode i da će doneti odluku o imenovanju i drugih ministara.

Novi ministri vršiće svoju dužnost do formiranja nove kosovske vlade, dodaje se.