Nisu poštovana demokratska pravila

Predstavnici pobjedničke koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova najavili su da neće da prisustvuju nastavku konstitutivne sjednice Skupštine Kosova koja je zakazana za sutra, u petak.

Član Predsjedništva PDK, Blerand Stavileci je na konferenciji za novinare izjavio da danas nisu poštovana demokratska pravila, da je sjednica za sutra zakazana "arbitrarno, nedemokratski", bez konsultacija sa svim partijama.
"Stav koalicije je: Ne. Vidjeli smo danas kako je zloupotrebljena govornica i kako su učinjene greške". kazao je Stavileci.
Predsjedavajući konstitutivne sjednice, najstariji poslanik Skupštine Kosova, Adem Mikullovci zakazao je nastavak konstitutivne sjednice bez prethodnih konsultacija s predstavnicima poslaničkih grupa u Skupštini Kosova, što je uobičajena praksa.
Bez prisustva poslanika koalicije PDK nemoguć je nastavak sjednice, pošto je na dnevnom redu izbor predsjednika i pet potpredsjednika Skupštine Kosova, dok ta koalicija, kao pobjednička na izborima, ima ekskluzivno pravo da predloži predsjednika parlamenta.