Apel svim vozačima

Zbog bolje bezbjednosti u saobraćaju i povećanja opreznosti svih učesnika - pripadnici Policije Kosova započeli su kampanju, u okviru koje će učesnicima u saobraćaju deliti informativne letke sa natpisom "Dođi, ne pozivamo te". Letak sadrži statistiku saobraćajnih nesreća od 2016. i poruke o opreznosti i bezbjednosti u saobraćaju. Istovremeno, Policija Kosova uputila je apel svim vozačima da poštuju saobraćajna pravila i najavila sprovođenje pooštrenih zakonskih mjera.

"Znajući da je tokom ljetnjih mjeseci veliki priliv vozila, kao i da je kretanje ljudi intenzivnije - apel svim učesnicima u saobraćaju da budu oprezni i poštuju pravila koja proizilaze iz zakona o saobraćaju," saopštila je Policija Kosova tokom vikenda, piše portal "Kossev.info".

"Da se pridržavaju brzine propisane saobraćajnim znacima, da izbjegavaju vožnju kad su umorni - pospani, da ne upravljaju vozilom pod uticajem alkohola i ne koriste telefone tokom vožnje," dodaju iz Policije Kosova.

Iz policija podsjećaju i da je u prvih šest mjeseci 2017. broj saobraćajnih nesreća sa materijalnom štetom, povredama, ali i onih sa smrtnim ishodom porastao u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe, poručuju i da će ubuduće sprovoditi oštrije zakonske mjere protiv svih onih koji ugrožavaju ljude i stvaraju nesigurnost u saobraćaju.

Tokom prvog dana vikenda - u subotu, kako se navodi u dvadesetčetvoročasovnom izvještaju Policije Kosova, zabilježene su 33 saobraćajne nezgode sa povredama i 24 saobraćajnih nezgoda bez povreda. Takođe, izrečeno je 997 kazni.