Ovo su načini za registraciju

Izmjene i dopune Zakona o vozilima, naišao je na snažne reakcije, ali ove reakcije, prema podacima službenika Ministarstva za infrastrukturu su zbog neinformisanosti, dok Novi zakon za vozila ima za cilj, prema njima, povećanje sigurnosti u prometu. Ali novi zakon nije zatvorio vlasnicima sve mogućnosti da posjeduju vozilo čak i ako nemaju vozačke dozvole.

Nebi Shatri, nosilac Zakona o vozilima je u izjavi za Telegrafi kazao da od 27. maja ove godine, vlasnik vozila ne može registrovati vozilo ukoliko ne posjeduje vozačku dozvolu, ali također i nakon prodaje vozila novi vlasnik mora vozilo ponovo podvrgnuti tehnikoj kontroli, koja važi samo mjesec dana ukoliko se ne registruje.

Zakon za vozila je prema slovenačkom modelu, ali je u skladu sa direktivama Evropske unije.

"Vlasnik vozila koji posjeduje vozilo i ne posjeduje vozačku dozvolu, kada registruje vozilo mora sa sobom dovesti osobu koja posjeduje vozačku dozvolu, koji će upravljati vozilom. Tako da moraju figurirati na obje knjižice za vozila", rekao je Nebi Shatri za Telegrafi. On je također dodao da je ranije bilo slučajeva korišćenja vozila i bez posjedovanja vozačke dozvole.

Nebi Shatri, nosilac Zakona o vozilima dodao je da se novim zakonom predviđa izdavanje privremene registarske tablice.

Svi koji su dio ovog zakona su da se poveća bezbjednost saobraćaja.

On je rekao da se novim zakonom predviđa i primjena mobilne tehničke kontrole, ali to zahtijeva da centri za tehničku kontrolu budu opremljeni odgovarajućom opremom.