Promjene prilikom registracije

Novi Zakon o vozilima, koji je stupio na snagu prošlog mjeseca, doveo je do promjena u nekim standardima za registraciju vozila.

Po novim pravilima ne može svako imati vlasništvo nad automobilom. Na osnovu ovog zakona, obavezno vlasnik vozila, u slučaju registracije, mora posjedovati vozačku dozvolu i kupac automobila mora izvršiti registraciju vozila.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova, Valdet Hoxha, rekao je za Tribune Channel da zakon o vozilima je pod pokroviteljstvom Ministarstva za infrastrukturu, ali se sa njihove strane samo provodi kao takav sa svim zakonskim odredbama.

Hoxha dalje dodaje da je ovaj zakon prošao sve filtere, gdje su glasali i predstavnici naroda, ali nije isključio mogućnost da se zakon kao takav može mijenjati u nekim člancima.

Ali advokat Kosovskog Udruženja Motorizma, Taulant Hodaj, rekao je da zakon o vozilima neće biti u funkciji, kao i prethodni zakoni koji nisu provođeni u praksi.

Hodaj kaže da se zakoni kod nas uzimaju na gotovo po evropskim direktivama i provode u praksi bez ikakve prethodne analize.