Nova faza u razgovorima

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi dijalog Beograda i Prištine državni prioritet, te da će se raditi na tome da državne institucije budu ujedinjene po tom pitanju.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Hashim Thaçi je saopštio da će u ponedjeljak, "u sklopu dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, sa Federicom Mogherini i Aleksandrom Vučićem razgovarati i razmjeniti početne ideje o načinu nastavka dijaloga u novoj fazi, kao i o ciljevima koji trebaju da se postignu u sklopu dijaloga".

On je dodao da je dijalog državni prioritet, te da će se raditi na tome da državne institucije budu ujedinjene po tom pitanju.

Thaçi je ovom prilikom pozvao političke partije na Kosovu na jedinstvo.

"Uzimajući u obzir mnoge obaveze koje su pred novim institucijama i koje trebaju da se formiraju bez gubljenja vremena, pozivam na jedinstvo sve političke partije i institucije Republike Kosova u interesu od državnog značaja", napisao je Thaçi na Facebooku.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federica Mogherini saopštila je da će u ponedjeljak u Briselu "Vučić i Thaçi razmjeniti stavove o nastavku dijaloga za normalizaciju odnosa, kao i o širem razvoju događaja u regionu Zapadnog Balkana".