Sjajne vesti iz Vašingtona

Američka agencija za pomoć u inostranstvu, Millenium Challenge Corporation (MCC) izdvojila je skoro 50 miliona dolara pomoći za Kosovo. Novac dodjeljen u okviru programa "Threshold" će, kako navode iz Prištine, u narednim godinama biti iskorišćen za projekte energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, vladavine prava, ali i za najsiromašnije slojeve društva i, kako dodaju, otvaranje hiljade radnih mjesta.

Kosovski zvaničnici pozdravili su sjajne vesti iz Vašingtona.

"Sjajne vesti iz Vašingtona. Ovo je najveći program ove vrste dodeljen bilo kojoj državi. Ovo je dokaz historijske nepokolebljive podrške naroda i američke vlade Republici Kosovo," napisao je na svojoj Facebook stranici, predsjednik Kosova Hashim Thaçi, prenosi portal "Kossev.info".

Sličnom porukom, takođe na Facebook stranici, oglasio se i još uvijek aktuelni premijer Kosova, Isa Mustafa:

"Upravo su stigle sjajne vesti iz SAD-a - 49.6. miliona dolara izdvojeno je za Kosovo od strane Odbora Millenium Challenge Corporation. Kosovo je zahvalno na stalnoj pomoći vlade i američkog naroda za ekonomski razvoj Kosova."

Nekadašnji ministar spoljnih poslova, a sada koordinator Kancelarije pri kabinetu Premijera Kosova za vezu sa američkom agencijom za pomoć, Petrit Selimi, naveo je da je ovo dobra vijest za "kosovski biznis i hiljade korisnika koji će iskusiti uticaj pravih američkih investicija."

Kosovo se za program američke agencije za pomoć, kako navode iz Vlade Kosova, kvalifikovalo u decembru prošle godine.