Spisak za likvidaciju na Kosovu

Četiri osobe uhapšene za pripremanje terorističkih akcija na Kosovu pripadnici su organizacije "Oči naroda", čiji je jedan član pokušao da ubije Azema Vllasija, piše današnja Koha ditore.

Kako saznaje Koha, uhapšeni su Ragip Salova, Halim Halimi, Bajrush Konjusha, Sabit Berisha. 
Policija Kosova juče je saopštila da je uhapsila četiri osobe osumnjičene da su pripremale teroristička akata i krivična djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Kosova.
Akcija je sprovedena na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini i policija je pretresla pet lokacija u regionima Prištine, Gnjilana i Uroševca.
Nakon saslušanja, tužilac je donio odluku o zadržavanju od 48 sati za osumnjičene Ragipa Salovu i Sabita Berishu, dok su druga dvojica oslobođena i postupak protiv njih će se voditi u redovnoj proceduri.
Tužilaštvo, prema Kohi, sumnja da su sva četvorica uključena u realizaciju platforme organizacije "Oči naroda", za koju se sumnja da je pripremila "spisak izdajnika" i namarevala da ih ubije.
Na tom spisku su se nalazili najviši zvaničnici Kosova, političari, javni radnici i novinari.
Kao posledica takve platforme u martu je izvršen atentat na prištinskog advokata i bivšeg visokog funkcionera Kosova i SFRJ Azema Vllasija.