Kandidat za poslanika

Bivši kandidat za opštinu Drenas, Xhavit Drenori sklopio je predizbornu koaliciju sa pokretom Samoopredjeljenje za nacionalne izbore.

Inače, Drenori je među prvih 30 kandidata na listi Samoopredjeljenja za polasnike Kosova.

On je preduzeo još jedan korak kako bi pokrio 10-dnevnu izbornu kampanju, piše portal "Indeksonline".

Drenori je preko društvene mreže Facebook objavio nekoliko fotografija svog automobila marke VW Passat, u potrazi za kupcem, tako da, po njemu, novcem od prodaje pokrije troškove izborne kampanje.

Ovo je njegov post na Facebooku:

Prijatelji,

sada je već ozvaničena moja kandidatura za poslanika Skupštine Kosova za izbore 11. juna.

Kako bih pokrio troškove predizborne kampanje odlučio sam prodati moj privatni automobil VW Passat (godina proizvodnje 2006.).

Automobil je u vrlo dobrom tehničkom stanju i u mom je vlasništvu i sa dokumentacijom. Ne nalazi se pod hipotekom. (Ne znam da li ga je u Njemačkoj vozila neka starica, ali uvjeravam vas da je na Kosovu bilo u rukama vrlo opreznog vozača).

Automobil ima manje od dvije godine kako je ocarinjen na Kosovu i inspekcija prije carine je urađena kod ovlašćenog autosalona za VW "Baki Automobile", dok je redovan servis rađen kod automehaničara "Ariani" u Drenasu.

Automobil se prodaje po povoljnoj tržišnoj cijeni.

PS:. Dosta je bolno, ali sam ostao bez bilo koje druge alternative za pokrivanje troškova kampanje. Za pomenuto vozilo zajedno sa suprugom i dalje smo u bankarskim kreditima.

PS.2: Troškovi kampanje uključuju: burek sa jogurtom, troškovi putovanja na terenu i kartice za dopunu telefona za sve volontere koji su izrazili spremnost da mi pomognu, zatim troškovi vizit karti, flajera i promotivnih video klipova za izbore. Nadam se da malo napravim "konkurenciju" u troškovima nekim mojim kolegama iz Drenasa koji imaju kamenolom (e-, bez zakona).