U pokušaju bjekstva teško povređena

Prije dva dana je prijavljeno da je jedna djevojka iz Prizrenu ucjenivala žrtvu putem nekoliko fotografija i video snimaka i na osnovu toga joj u nekoliko navrata uzela novac.

Novac je uzela tri puta. Ali, sve to se nije završilo na tome.

Portal "Indeksonline" je saznao da osumnjičena u ovom slučaju, kada je bila na saslušanju u jednoj od policijskih stanica u Prizrenu, pokušala samoubistvo.

"Imali smo slučaj kada je pokušala da pobjegne. Slučaj se odnosi na ucjenjivanje jedne djevojke spram druge djevojke. Prilikom ucjene osumnjičena je tražila pozamašnu sumu novca kako ne bi objavila nekoliko kompromitirajućih video snimaka žrtve, na osnovu čega joj je dva-tri puta izdejstvovala gotov novac. Kada žrtva nije mogla više davati novac, ona je slučaj prijavila policiji", rekao je za portal "Indeksonline" glasnogovornik policije za region Prizrena, Hazir Berisha.

Berisha je također dodao da je osumnjičena S.LL. tokom saslušanja u policijskoj stanici, pokušala da pobjegne. Htjela je skočiti kroz prozor kancelarije, koja se prema saznanjima portala "Indeksonline" nalazi na trećem spratu.

"Policija je u saradnji sa tužilaštvom i sudom uspjela identifikovati i na djelu uhvatiti osumnjičenu kako uzima novac od žrtve. Nakon dolaska osumnjičene u Direktorijat regionalne policije u Prizrenu, tokom saslušanja, uspjela je da u jednom trenutku otvori prozor kancelarije i pokuša da pobjegne iz policije. Na svu sreću, osumnjičenja je samo zadobila tjelesne povrede, a hitna pomoć policije ju je odmah prebacila u Regionalnu bolnicu u Prizrenu", dodao je Berisha.

Također, na osnovu izvora portala "Indeksonline", žrtva u ovom slučaju je u kritičnom stanju.

/Indeksonline/