Napad i u Bošnjačkoj mahali

Šest Albanaca privedena su sinoć, nešto poslije 22 časa, u Mitrovici, a sat vremena kasnije jedan Srbin napadnut je u Bošnjačkoj mahali, potvrđeno je za KoSSev iz Policije Kosova za Sjever. Albanci su privedeni nakon incidenta u ulici Knjaza Miloša.

"U 22.06, jedno vozilo je oštećeno i privedeno je šest lica albanske nacionalnosti. Slučaj je okarakterisan kao oštećenje pokretne imovine," rekao je za KoSSev šef operative Policije Kosova za region Sjever, Željko Bojić.

Međutim, ovo nije bio i jedini incident sinoć. U 23.20, jedno lice srpske nacionalnosti napadnuto je u Bošnjačkoj mahali, takođe je potvrdio Bojić.

"U Bošnjačkoj mahali napadnut je jedan Srbin. Njega je, prema izjavi, napala grupa od pet maskiranih lica. Zadobio je više udaraca po tijelu. Prebačen je u bolnicu i potom pušten kući", rekao je Bojić.

Bojić nije mogao da da više detalja o ovim slučajevima u ovoj fazi istrage.

Od kada su započeli radovi na uređenju pješačke zone u dijelu ulice Kralja Petra I, u blizini glavnog mosta, i u drugim djelovima grada, prema više svjedočenja, učestale su tuče i napadi između srpskih i albanskih mladića.