Jedna džamija u selu Llabjane u opštini Novo Brdo je jučer popodne oskrnavljena džamija a prozori su polupani na tamošnjoj školi i na tri privatne kuće. Džamija je oštećena iznutra i izvana.

Portparol policije u Gnjilanu Ismet Hashani rekao je za portal "Indeksonline" da je osoba srpske nacionalnosti, državljanin Kosova.

"U popodnevnim satima Policija Kosova je dobila prijavu da je došlo do oštećenja imovine u selu Llabjane u opštini Novo Brdo. Patrolne jedinice policije Kosova su hitno izašle na licu mjesta i na osnovu preliminarne istrage moglo se zapaziti da je u seoskoj džamiji došlo do oštećenja i iznutra i izvana. Naime, polomljen je inventar unutar džamije, a spolja je oštećeno električno brojilo. Policija Kosova je nakon kratkog vremena uspjela identifikovati jednu osobu srpske nacionalnosti, odraslog državljanina Kosova, koji je saslušan u prostorijama policijske stanice u Novom Brdu", rekao je Hashani.

Hashani je objasnio da je Srbin i ranije bio uključen u sličnim slučajeva oštećenja imovine.

"Vjeruje se da je isti bio umješan u sličnim slučajevima oštećenja imovine, u školi u Llabjanu, najmanje dvije ili tri kuće, a sve se navodno povezuje sa njim", dodao je on.

Podsjećamo da se danas slavi Uskrs, ali se ne zna da li je napad povezan sa ovim praznikom.

/Indeksonline/