Zločin koji je šokirao region

Dejan Krstičić (35), profesor fizičkog vaspitanja iz Štrpca, koji je u ponedjeljak nožem ubio svog sina, blizanca starog 40 dana, a njegovog brata teško povrijedio, odmalena je patio od psihičkih problema, nezvanično saznaje Kurir.

Prema riječima mještana Štrpca, za Dejanovo psihičko stanje nije se znalo jer je njegova porodica krila da on ima problem.

Paranoični strah

- Poslije zločina su svi bili šokirani, jer Dejan nikada ranije nije bio agresivan. Imao je skladan brak s Anom, bebe je veoma volio i brinuo se o njima. Članovi njegove porodice su rekli da je u posljednje vrijeme imao paranoični strah da će mu Albanci oteti djecu i da je, otkako je postao otac, zapao u neku vrstu depresije, ali istina je zapravo drugačija - ispričao je jedan Krstičićev komšija i dodao:

- Dejan je imao problem odmalena, ali njegova porodica nije pričala o tome. Gledali su da to zadrže za sebe. Činjenica je da je on bio tih, miran i povučen, ali takvo njegovo ponašanje, navodno, nije bilo zbog njegovog karaktera nego zbog tog poremećaja.

On objašnjava da su Dejanovi roditelji primijetili da s njim nešto nije u redu u najranijem djetinjstvu.

- Recimo, do pete godine uopće nije pričao. Tek kad je napunio pet godina, progovorio je. Ana mu je bila prva djevojka i u nju je gledao kao u boga - kaže sagovornik.

Iako je Krstičić radio kao profesor fizičkog u Srednjoj ekonomskoj školi, neki mještani Štrpca kažu da on „nije bio najadekvatnija osoba za rad s djecom“.

- Bio je previše miran i nesnalažljiv, tako da često nije znao kako da obuzda djecu. Dešavalo se da mu cijeli razred ne dođe na čas, a on nije znao kako da postupi, pa bi savjet tražio od drugih kolega - objašnjava jedan mještanin Štrpca.

Pomračenje uma

Kako kaže sagovornik srbijanskog lista, Dejanova supruga Ana nije znala da njen suprug od malih nogu ima problema s psihom.

- Njegova porodica je to skrivala od svih. Nekolicina ljudi iz njihovog najbližeg okruženja znala je za ovaj Dejanov problem. Ana ga je nagovarala da ide kod psihijatra na razgovor. U početku je odbijao, ali je na njeno insistiranje i ubjeđivanje prihvatio da ode kod stručnjaka. U utorak je trebalo da Dejan i Ana odu u Kosovsku Mitrovicu kod psihijatra, ali Dejan je u ponedeljak doživio neko pomračenje uma i napravio zlo - kaže sagovornik lista.