Danas je oko 11 časova došlo do požara na zgradi Doma kulture “Abdurrahman Gërdellaj” u Dragašu. Požar je zahvatio drugi sprat i potkrovlje Doma kulture i širio se vlikom brzinom.

Požar se širio velikom brzinom i samo za nekoliko časova izgorio je cio krov sa potkrovljem. Vatrogasna ekipa cijelo vrijeme pokušava da zaustavi širenje požara prema prostorijama nekadašnjeg društvenog preduzeća "Šar Proizvodi". U pomoć su prije pola sata pritekle i vatrogasne ekipe iz Prizrena.

Prema prvim nezvaničnim informacijama najvjerovatnije da je do požara došlo usljed kvara na instalaciji. U požaru su potpuno izgorjele i prostorije "Radio Gore". Pored prostorija radija izgorjele su i sve kancelarije koje su bile na tom spratu.

Dom Kulture u Dragašu je izgrađen šezdesetih godina prošlog vijeka, a potpuno je renoviran i dijelom dograđen 2001. godine.

Kako portal "Gorapress" prenosi vatra još gori, a vatrogasne ekipe pokušavaju da spriječe širenje vatre prema drugim objekitima. Prema prvim procjenama površina koja je zahvaćena vatrom je iznad 500 metara kvadratnih, a šteta je prema prvim grubim procjenama oko 200 hiljada eura.