Dok je minimalna plata na Kosovu 170 eura, plata poslanika Skupštine Kosova dostiže i do 1.500 eura. Kada se tu dodaju i dnevnice koje poslanici dobijaju za plenarne sjednice i sastanke komisija, često njihove plate prelaze cifru od 2 hiljade eura.

Međutim, građani Kosova u rubrici "LajmiVOX" kažu da se poslanicima ne trebaju povećati plate, već se takvo nešto, prema riječima nekih građana, treba desiti u nekim drugim sektorima, kao što su obrazovanje, zdravstvo ili povećanje socijale za siromašne, prenosi portal "Infokusi.com".

"Poslanici izdajnici kao što su danas koji glasaju za demarkaciju, asocijaciju opština i ove igre koje igra naša vlada, im ne pripada da budu poslanici, a kamoli da im se povećaju plate. Prema njegovim riječima u zdravstvu i obrazovanju se trebaju povećati plate", rekao je jedan građanin.

Drugi je rekao da "ne zaslužuju da im se povećaju plate, kada ljudi umiru od hladnoće, a oni pune svoje džepove", kaže on i dodaje da bi "poslanici odrali i kožu građanima kako bi je pojeli".

"Ne vjerujem. Vjerujem da postoje mnogi drugi sektori u kojima se trebaju uvećati zarade, univerziteti", rekao je drugi građanin.

"Ma jok. Plate trebaju biti povećane radnicima. Njima su dovoljne", rekao je jedan građanin.

"Svakome ko zaslužuje, ali ne i poslanicima", rekao je građanin.

"Ne bi se trebalo povećati njima, prvo se mora pomoći niži sloj stanovništva. Sloju koji je u teškoj materijalnoj situaciji bi bilo bolje da se povećaju plate", izjavio je zadnji građanin.

Qytetaret kunder rritjes se rrogave per deputetet by lajmi-net