Proizvedene u fabrici

Direktor fabrike "Obuća" iz Beograda došao je u Suvu Reku kako bi kupio cipele i čizme koje su proizvedene u kosovskoj fabrici "Solid".

Iako Mišinović nije želeo da potvrdi da je obuća za policiju i vojsku Srbije, on priznaje da je namjenjena za Ministarstvo unutrašnjih poslova njegove države.
"Roba iz 'Solida' se dobro prodaje na našem tržištu. Nemam želju da se ovo pitanje politizuje, ali vam mogu reći da je roba koju ćemo kupiti namjenjena za Ministarstvo unutrašnjih poslova," rekao je Mišinović za javnu televiziju.
Takođe, direktor fabrike obuće u Vranju, Radir Novković, često naručuje cipele u ovoj fabrici na Kosovu.
"Odmah nakon rata započeli smo saradnju sa fabrikom Solid. U početku smo imali malo problema zbog okolnosti rata, ali od tada do sada imamo godišnji promet od 500.000 eura i veoma smo zadovoljni robom sa Kosova", rekao je Novković za RTK, prenosi portal "Kossev.info".
Vlasnik kompanije "Solid", Shefqet Kuqi, rekao je da je saradnje bilo i prije rata, ali i da je ona zaustavljena zbog okolnosti.
"Sarađivali smo i prije rata, ali zbog rata nismo sarađivali sve do sada. Do sada je cipele preuzimao jedan Italijan, on je posredovao i obavještavao nas", rekao je vlasnik kompanije "Solid".