Roditelji se suočavaju sa 20 godina zatvora

Četrnaestogodišnji Fitim Shala iz Mališeva i 13-godišnja Zelfija iz Suve Reke će ubrzo biti razdvojeni. Njihovo vjenčanje obavljeno prije mjesec dana će biti okončano, prenosi portal lajmi.net.

Portal saznaje da su jučer, socijalni radnici i istražni organi policije otišli kako bi uzeli izjave roditelja mladih supružnika.

To je za portal "lajmi.net" potvrdio i Blerim Begaj, direktor Centra za socijalni rad u opštini Mališevo koji kaže da su upoznati sa slučajem i počeli su da rade na njemu.

Čak je i Socijalni centar u Suvoj Reci poduzeo određene korake, jer je novopečena mlada iz te opštine.

"Mi kao centar ćemo vidjeti kako je došlo do ovog braka i kako su se oni dogovrili, ali po zakonu roditelji snose krivicu jer su dozvoliti takav brak. Prema zakonima na snazi, mladi bračni par mora se odvojiti. Djevojka treba da ode u svoju porodicu dok ne dođe do odraslog doba. Moramo raditi na ovom slučaju", rekao je on za lajmi.net.

Brak ovo dvoje maloljetnika se dogodio prije mjesec dana, a jučer je objavljen u javnost. S druge strane, psiholozi ovo smatraju nekom vrstom tragedije, a advokati kažu da se roditelji suočavaju sa 20 godina zatvora.