Aktivisti pokreta Samoopredjeljenje

Atdhe Arifi, Astrit Dehari, Adea Batusha, Egzon Haliti, Petrit Ademi i Frashër Krasniqi su šestero osoba koje su uhapšene, potvrdio je advokat Tomë Gashi za portal KALLXO.com.

Advokat Tomë Gashi je objavio imena šest uhapšenih za napad 4. avgusta na zgradu Skupštine Kosova.

Njihovo hapšenje je izvršeno jutros u zajedničkoj akciji Državnog tužilaštva i Policije Kosova nakon intenzivne istrage o napadu na Skupštini Republike Kosova izvršenog 4. avgusta 2016. godine.

U izjavi, Kosovske policije stoji da je Specijalno tužilaštvo Kosova u saradnji sa policijom uspelo je da identifikuje i pritvori osumnjičene za napad na Skupštinu Kosova 6. avgusta.

Riječ je o osobama koje su planirale, organizovale i sprovele napad, te koje su preuzeli odgovornost da izvrše ovaj napad, navodi se u zajedničkom saopštenju tužilaštva i policije.

Nakon složene istrage, naredbom Osnovnog suda u Prištini izvršen je pretres na šest lokacija i tom prilikom uhapšeno je šest osumnjičenih, dok su privedena još druga dvojica.

Osumnjičenima je određen pritvor od 48 sati. Tokom pretresa zaplenjeno je jedno vatreno oružje, tri automatske puške, dva revolvera, municija kao i ostali dokazi koji su povezani sa slučajem.