Đaci u klupe u ponedjeljak 5. septembra

Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije (MONT), obavijestilo je opštinske direktorijate obrazovanja, nastavno osoblje u osnovnim, nišim i srednjim školama, učenike, roditelje i školske zajednice, da početak nove akademske 2016 /17. je odgođen za dva dana. Školska godina neće početi 1. spetembra (četvrtak) nego 5. septembra (ponedjeljak).

Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije (MONT) je u završnoj fazi implementacije zakonskih procedura oko kupovine i obezbjeđivanja školskih udžbenika i ostalog nastavnog materijala, ali zbog nedovoljnog budžeta i još uvijek ne postignutog dogovora sa Ministarstvom finansija, u skladu sa zakonima koji su na snazi, nije bilo u mogućnosti da započne preceduru oko nabavke udžbenika.

MONT informiše školsku zajednicu da se intenzivno radi na finalizaciji ovog procesa, te da će tokom prve sedmice nove školske godine svi učenici osnovnih i srednjih škola dobiti udžbenike i druge nastavne materijale.

Inače, u saradnji sa opštinskim direktorijatima obrazovanja, koordinirane su sve aktivnosti za uspješan početak nove školske godine.

MONT se ovom prilikom zahvalljuje na saradnji i razumijevanju svim opštinskim direktorijatima obrazovanja, nastavnom osoblju, učenicima, roditeljima i školskim zajednicama.