Bolje ne može biti

Opozicioni poslanici već tri mjeseca od kako su odlučili da bojkotuju rad Skupštine Kosova. Ali, uprkos tome, oni i dalje primaju osnovne plate u iznosu od 1.488 eura. Samo bojkot 31 opozicionog poslanika, Kosova je koštao ukupno 138.384 eura. Ali, ništa bolje nisu ni poslanici "ponavljači" većine, koji se samo potpišu za dnevnicu i bježe sa sjednice.

Ova nomenklatura Skupštine Kosova dokazuje da je najslabija od svih poslijeratnih, sa najneodgovornijim i nečujnim poslanicima, piše list "Zëri".

Peta zakonodavna vlast se od samog osnivanja suočava sa problemima, prvenstveno zbog pobune opozicionih poslanika i bojkota, i zbog nedostatka kvoruma, a i zbog toga što sami poslanici većine, kao učenici "ponavljači" se samo registruju za dnevnice i bježe iz Skupštine.

Opozicioni poslanici sada već tri mjeseca bojkotuju rad parlamenta, u znak protesta protiv vlade Ise Mustafe.

Ali, bez obzira na bojkot, opozicioni poslanici, kao i oni iz koalicije koji ne prisustvuju sjednicama, i dalje primaju osnovnu platu iz Skupštine Kosova, koje i nisu tako male.

Prema osnovnom proračunu kojeg je uradio list "Zëri" proizilazi da tri opozicione stranke (VV, AAK i "Inicijativa") zajedno imaju 30 poslanika, ali rad Skupštine također bojkotuje i nezavisni poslanik Ilir Deda...